RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Pinpas en Audi TT gestolen bij inbraak

1/2
AMERSFOORT/UTRECHT - Als een echtpaar uit Amersfoort een weekje op vakantie is, wordt er ingebroken. De daders stelen een Audi TT en een bankpas.

Op donderdag 12 januari rond 20:45 uur laat een buurtbewoner de hond uit en ziet op de hoek van de straat een man wat doelloos rondhangen. De buurtbewoner loopt even later weer langs en ziet dat de man er nog steeds staat. Ineens komt hij op hem af en stelt hem een onlogische vraag. Het zit de buurtbewoner niet helemaal lekker en wanneer hij thuiskomt belt hij de politie. Die komt ter plaatse en constateert dat er is ingebroken in een woning aan het Marcel Breuererf. De inbrekers hebben een bankpas meegenomen ťn de auto van de bewoners: een zwarte Audi TT.


AUTOPECH

De volgende dag, vrijdag 13 januari, zien getuigen rond 16:00 uur op de Utrechtseweg tussen De Bilt en Zeist dat twee mannen een zwarte Audi TT duwen. De verdachten hebben kennelijk pech gekregen en laten de auto achter op de Utrechtseweg, ter hoogte van de boomkwekerij.


CONTACTLOOS BETALEN

Op camerabeelden van een slijterij aan het Smaragdplein in Utrecht is een man te zien die pint met de gestolen pinpas. Op zaterdag 14 januari wil hij een fles sterke drank afrekenen met de gestolen pas. Hij houdt de pas tegen de pinautomaat om contactloos te betalen, maar dat lukt niet. Ook de tweede poging mislukt en omdat hij de pincode van de pas niet weet verlaat hij de winkel.


SIGNALEMENTEN

De man die gezien is tijdens de inbraak:
- blanke man
- ongeveer 20 jaar
- ingevallen gezicht
- tenger postuur
- rode stoffen jas

De man die met de bankpas wil betalen:
- donkere huidskleur
- normaal postuur
- zwart, kort haar
- groene jas met capuchon en een rood/wit rond embleem

Of de tweede verdachte ook betrokken was bij de inbraak is op dit moment niet duidelijk, maar hij is in het bezit van de gestolen bankpas, hij heeft dus op de ťťn of andere manier wel te maken met de inbraak.


TIPS

Weet u wie deze mannen zijn Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 29 maart & 16 augustus 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld