RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Getuigen filmen inbrekers in Houten

1/2
HOUTEN - Een stationair draaiende Audi met alle portieren open en vier gehaaste mannen met een breekijzer. Dat is wat getuigen in Houten zien als zij terugkomen van een avond stappen. De mannen hebben geprobeerd in te breken bij Parfumerie Douglas aan de Spoorhaag in Houten.

Het gebeurt op zondagochtend 29 januari rond 05.10 uur. De twee getuigen stappen uit een taxi op de Spoorhaag en zien ter hoogte van de Jumbo een donkergroene Audi met draaiende motor staan. Ze hebben door dat er iets niet in de haak is, filmen vanuit een zijstraatje wat er gebeurt en bellen de politie.


SNELKRAAK

De mannen die bij die Audi horen zijn op datzelfde moment bezig om even verderop de ruiten van parfumerie Douglas in te slaan. Op bewakingsbeelden van een naastgelegen winkel is te zien hoe 3 mannen gewapend met een grote moker richting Douglas lopen. Een vierde man blijft op de hoek op de uitkijk staan.
Die persoon ontdekt dat ze zijn gezien door de getuigen en waarschuwt zijn mededaders. Noodgedwongen stoppen ze eerder met hun inbraak dan gepland en maken zich uit de voeten met slechts drie flesjes parfum als buit.


SCHEUREND NAAR UTRECHT

De getuigen filmen hoe de vier in paniek en schreeuwend in de auto stappen met een luid motorgeronk wegscheuren. Tijdens hun vlucht veroorzaken ze bijna een aanrijding op de Oude Mereveldseweg. De Audi rijdt met hoge snelheid richting Utrecht en schampt een auto die vanuit de andere richting komt aanrijden. De inzittenden zien nog net dat het om een Audi gaat.


SIGNALEMENT

Van de verdachten zijn geen duidelijke signalementen. Bekend is dat drie van de verdachten rond de 1.80 meter zijn, ťťn verdachte is iets langer: 1.90 meter. Ze waren allemaal donker gekleed. De man die op de uitkijk stond had reflecterende banen op zijn broek en jas. Hij droeg ook een donker petje. De verdachten hadden een grote witte zak bij zich om de buit in te doen; dat was waarschijnlijk een puinzak die je bij de bouwmarkt kunt kopen.


TIPS

Heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden of weet u waar de donkergroene Audi is? De politie hoort graag van u. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 12 april & 23 augustus 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld