RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Overval op NH hotel Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Een nachtportier van het NH-hotel in Amersfoort krijgt de schrik van zijn leven als er ineens een gewapende man voor hem staat. Hij moet geld uit de kluis halen.

Het gebeurt in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april. Als de nachtportier van het hotel aan de Stationsstraat rond 02:00 uur aan het werk is in een kantoortje achter de receptie, komt er plotseling een man met een vuurwapen binnen. De man richt het vuurwapen op hem en eist geld in zeer gebrekkig Engels. De overvaller dwingt de nachtportier een andere kantoorruimte in te gaan en neemt hem zelfs even later mee de lift in, naar nůg een kantoorruimte. De medewerker moet de kluis openen en de inhoud in een blauwe vuilniszak stoppen. Hij eist ook de telefoon en de sleutels van de beveiliger. Dan gaat de gewapende man gaat er snel met de buit van door.


VLUCHTROUTE

De overvaller vlucht via de nooduitgang aan de kant van de Brouwerstunnel. De volgende ochtend wordt de sleutelbos van de beveiliger gevonden aan de achterkant van het gebouw, vlakbij de spoortunnel.


SIGNALEMENT

Verdachte
- blanke man
- 1.80 m
- 30 - 40 jaar
- groot donkerblauw vest met capuchon
- blauwe spijkerbroek
- zwarte sportschoenen
- donker petje met rode accenten
- zwarte handschoenen

De verdachte had een zware stem en sprak dus zeer gebrekkig Engels. Hij had een groen/rode plastic tas van de Plus-supermarkt bij zich.


TIPS

Heeft u iets opvallends gezien in de buurt van het hotel in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april, of herkent u de overvaller aan bijvoorbeeld zijn postuur? De politie hoort graag van u. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uitzending 26 april 2017 & 7 juni 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld