RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sushi-restaurant beschoten met machinegeweer

1/6
UTRECHT - Restaurant 'I Love Sushi' op de Voorstraat in Utrecht wordt op zondagochtend 23 april beschoten met een machinegeweer. Een week daarvoor schoot waarschijnlijk dezelfde man ook al eens op het restaurant. Toen gebruikte hij een wapen van een kleiner kalilber.


BEWAKINGSBEELD

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man op zondag 23 april door de Breedstraat fietst en afslaat naar de Smalle Begijnenstraat, die uitkomt op de Voorstraat. Daar staat hij op de hoek te wachten tot de kust veilig is. Dan haalt hij een machinegeweer uit een sporttas, rent naar het restaurant en begint te schieten op de grote ruit van de zaak. Daarna rent hij weer weg en vlucht op de fiets in dezelfde richting als waar hij vandaan kwam.


EERSTE BESCHIETING

Op zondagochtend 16 april loopt iets voor 07.00 uur een man op en neer voor het restaurant. Hij is ogenschijnlijk wat onvast ter been; het lijkt wel of hij heeft gedronken. Hij kijkt om zich heen en loopt door. Kort daarna pakt hij z'n wapen en schiet op de grote ruit van het sushi-restaurant. Hij loopt langs het raam en schiet nog twee keer op deze grote ruit. Daarna vlucht hij. Hij rent weg in de richting van de Smalle Begijnestraat.

De politie sluit niet uit dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat.


SIGNALEMENT

Verdachte
- blanke/lichtgetinte huidskleur
- normaal postuur
- donkere, korte jas met capuchon
- donkere broek, met grote glimmende riemgesp
- donkere schoenen
- zwarte sporttas, witte letters of opdruk
Het valt op dat de man een vreemd loopje heeft.


TIPS

Herkent u de man of weet u meer van de beschietingen van restaurant 'I love Sushi'? Heeft u iets opvallends gezien op of in de omgeving van de Voorstraat, op zondagochtend 16 april tussen 06.45 en 07.15 uur of op zondagochtend 23 april tussen 05.45 en 06.15 uur? De politie heeft uw hulp hard nodig. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 10 mei 2017, 7 juni & 2 augustus 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld