RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdachte steekincident Hoograven spoorloos

1/3
UTRECHT - Op woensdagochtend 3 mei wordt de 18-jarige Luel Ymesgen Lebassi uit Eritrea neergestoken. Een uit de hand gelopen ruzie in de Utrechtse wijk Hoograven. De verdachte is op de Nationale Opsporings Lijst gezet.

Luel brengt die ochtend een bezoek aan Villa Vrede, een activiteitencentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Binnen krijgt hij ruzie met iemand. De gemoederen lopen hoog op want buiten wordt hij, even voor 10.00 uur, neergestoken. Het steekincident gebeurt op het kruispunt van het fietspad met de Wijnesteinlaan, bij de daar gelegen basisschool.

Luel loopt zwaargewond nog een stuk het fietspad op, maar al snel zakt hij in elkaar. De verdachte rent weg richting de Duurstedelaan. Aan het einde van de straat slaat hij linksaf, richting het Kastelenplantsoen. Getuigen bellen 112 en er komt direct een traumahelikopter. Het slachtoffer wordt gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt hij diezelfde dag nog aan zijn verwondingen.


VERDACHTE

De verdachte is een man van Marokkaanse afkomst. Hij heet waarschijnlijk Si Mohamed el Harrachi, maar zijn werkelijke naam is niet bekend. Hij heeft altijd gebruik gemaakt van valse identiteiten. Zijn asielverzoek was overigens afgewezen.


GETUIGEN

Er waren veel mensen getuige van het steekincident. De politie heeft veel van hen gesproken, maar nog niet allemaal. Ze vraagt dan ook of iedere getuige, die nog geen contact met de politie heeft gehad, dat alsnog wil doen. Heeft u een idee wie het is, benader hem dan niet zelf, maar bel de tiplijn.


TIPS

De politie heeft uw hulp hard nodig om deze verdachte te vinden. Heeft u informatie die van belang kan zijn, twijfel dan niet om contact op te nemen met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Omdat de verdachte nu ook op de Nationale Opsporings Lijst staat, kunt u ook bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 3458999.

Uitzending 24 mei 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld