RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewapende overval op boekhandel in Utrecht

1/2
UTRECHT - De medewerkster van boekhandel Savannah Bay aan de Telingstraat in het centrum van Utrecht staat pas drie dagen in de winkel en krijgt dan al te maken met een gewapende overval. Het gebeurt op vrijdag 17 maart.
De 20-jarige vrouw is die dag rond 18.00 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze haalt de boeken die buiten uitgestald staan naar binnen. Terwijl ze daarmee bezig is, ziet ze vanuit de richting van de Ganzenmarkt een man aan komen lopen. Hij valt op omdat hij een rood mutsje op heeft en dat hij in zichzelf zit te mompelen.


VUURWAPEN

De man loopt door en de vrouw gaat naar binnen om de sleutel te pakken om de voordeur op slot te doen. Dan hoort ze de voordeur open gaan en ziet ze dat de man met het rode mutsje binnenkomt. Hij heeft het mutsje nu over zijn gezicht getrokken en heeft een vuurwapen in zijn hand. Hij eist geld. De hevig geschrokken medewerkster doet wat hij haar opdraagt. De overvaller gaat er vervolgens met een geldbedrag van nog geen tweehonderd euro vandoor. Hij rent de winkel uit, slaat rechtsaf en verdwijnt rennend in de richting van de Lange Jansstraat.


SIGNALEMENT

Verdachte
- lichtgetinte huidskleur
- 40 - 60 jaar
- mager postuur
- ingevallen gezicht
- blauwe spijkerbroek
- donkere jas
- witte schoenen
- rood mutsje
- waggelend loopje

Weet u wie dit is? Geef het dan door via de tiplijn: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Uitzending 31 mei 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie
Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld