RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewapende overval op sigarenwinkel Van Doorn

1/5
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het echtpaar Van Doorn runt al 47 jaar de gelijknamige sigarenwinkel aan de Hoofdstraat in Driebergen. In al die jaren is hen nooit iets overkomen, tot vrijdagavond 30 december vorig jaar. Toen stond de 71-jarige Bert van Doorn ineens oog in oog met drie gewapende overvallers.

Het echtpaar is op vrijdagavond 30 december rond 20.45 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze bekijken de omzet van de verkoop van de eindejaarsloten. Dan zwaait de deur open en stormen drie gemaskerde overvallers de winkel binnen.

De vrouw reageert alert en vlucht meteen naar hun woning achter de winkel, doet de deur op slot en belt 112. De overvallers eisen geld en slaan de winkelier hard tegen zijn hoofd. Als ze geen geld krijgen, proberen ze de tussendeur naar de woning te forceren. Ze slaan de glazen ruit in.


ACHTERVOLGING

Dan schrikt ťťn van hen van iets wat hij buiten ziet en roept dat ze moeten vertrekken. Ze vluchten halsoverkop de winkel uit. De winkelier rent achter ze aan. Hij heeft er bijna ťťn te pakken, maar de overvallers zijn hem net te snel af.


TAS

In de haast laten ze hun tas achter. Het is een tas van het merk Spilbergen, die verkocht wordt bij Action.


VLUCHT

De mannen rennen vanuit de winkel linksaf de Van Rijckevorselstraat in. Een getuige ziet ze aan het eind van die straat linksaf slaan, de Florastraat in.

Verdachte 1
- 18 jaar
- 1.80m
- slank postuur
- donkere ogen
- sprak Nederlands met een Marokkaans accent
- rechtshandig

Verdachten 2 + 3
- 16 jaar
- 1.60m
- slank/ielig postuur

Ze droegen alledrie zwarte kleding en een bivakmuts.


TIPS

De politie heeft echt uw hulp nodig om deze overvallers te pakken. Heeft u een idee wie deze drie - vrij jonge- overvallers zijn? Heeft u op de bewuste avond, 30 december, ůf in de dagen daarvoor iets verdachts gezien in de buurt van de tabakswinkel aan de Hoofdstraat in Driebergen? Alle informatie die kan helpen de daders te vinden, is welkom. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070. Mocht u de daders kennen en liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Uitzending 31 mei 2017 & 14 juni 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld