RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Winkeldief slaat twee keer toe bij Kruidvat

1/2
HOUTEN - Een winkeldief slaat toe bij twee vestigingen van de Kruidvat in Houten. Hij steelt in totaal voor meer dan 650 euro aan onder andere opzettandenborstels en inktpatronen.

Op dinsdagmiddag 7 februari loopt de verdachte om 12:45 uur de Kruidvat aan het Plein binnen. Hij loopt meerdere keren door het gangpad met de opzettandenborstels en pakt in totaal vijf keer meerdere van deze verpakkingen. De beveiligingstags verwijdert hij van de 25 verpakkingen en stopt deze vermoedelijk in zijn jas. Dan verlaat hij de winkel.

Nog geen kwartier later bezoekt hij ook de Kruidvat aan de Stellingmolen, een ander winkelcentrum in Houten. Om 13:10 uur komt hij de winkel binnen en loopt direct naar de fotoservice. Hij pakt daar twee inktpatronen. Hij loopt verder, maar komt niet veel later weer terug bij dezelfde afdeling. Hij pakt weer twee inktpatronen en kort daarna herhaalt hij zijn actie nog eens. Ook hier ontkoppelt hij de beveiligingstags van de inktpatronen. Uiteindelijk loopt hij met de inktpatronen ťn een doosje pleisters in zijn zakken richting de kassa.


KRASLOTEN

Bij de kassa koopt hij een paar krasloten en deze krast hij gelijk daarna nog in de winkel open. Hij heeft prijs, dus wisselt zijn loten direct bij een andere kassa in voor zijn gewonnen bedrag. Daarna verlaat hij de Kruidvat.


FLINK BEDRAG

In totaal steelt hij voor ruim 650 euro aan opzettandenborstels, inktpatronen en een doosje pleisters.


SIGNALEMENT

Verdachte
- blanke huidskleur
- 25 - 30 jaar
- 1.75 m
- normaal postuur
- witte muts
- donker gewatteerde jas
- donkere kleding
- donkere sportschoenen

De dader sprak overigens gebrekkig Engels.


TIPS

Herkent u deze winkeldief of weet u waar hij zich momenteel schuilhoudt? De politie hoort graag van u. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 21 juni 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld