RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouw (70) slachtoffer van babbeltruc

1/3
SOESTERBERG - UPDATE 3 juli: n van de twee vrouwen is door kijkers herkend. Dat is heel mooi nieuws! De andere vrouw is nog niet herkend.

Twee jonge vrouwen weten op zaterdag 18 februari met een smoes de portemonnee van een 70-jarige dame te stelen. Het gebeurt in het portiek van haar appartement in Soesterberg. Al eerder keken de dievegges haar pincode af. Met de pas pinden ze 800 euro van het rekening van het slachtoffer.

Het afkijken van de pincode gebeurt in de Cornershop aan de Rademakerstraat. De vrouwen komen binnen terwijl ze samen een portie kibbeling eten. Dan valt hun oog op het slachtoffer. Als de bejaarde vrouw met haar pinpas afrekent, staat n van de twee jonge vrouwen heel dicht bij haar en kijkt de pincode af.


TRUC

Als het slachtoffer even later in de hal van haar appartementencomplex Huis ten Have staat, hoort ze gebonk op het raam van de hal. Het zijn de twee jonge vrouwen, die ze eerder in de Cornershop had gezien. Ze roepen in gebrekkig Nederlands of ze de deur wil opendoen. De vrouw doet dat. En van de twee heeft een telefoon in haar handen en hangt een onsamenhangend verhaal op. De vrouw vertrouwt t niet en stuurt ze weg.

Eenmaal in haar appartement checkt de vrouw haar tas en ontdekt dat haar portemonnee is verdwenen. Als ze de bank belt om de pas te blokkeren, is er bij een pinautomaat in Zeist al 800 euro van haar rekening gepind.


SIGNALEMENT

Verdachte 2
- blank/lichtgetinte huidskleur
- 20 jaar
- gebreide witte muts, grijze rand, met een wit bolletje
- zwarte bodywarmer
- zwarte schoenen
- beige tasje (droeg ze onder haar jas)

Wie zijn deze twee kibbeling-etende gemutste portemonneedieven? Opvallend is dat de n zwanger was en waarschijnlijk nu een baby heeft. Herkent u ze? Pak dan de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 21 juni 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld