RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bejaarde man steelt motorscooter

1/3
NIEUWEGEIN - Een man van in de 70 toont interesse in een driewielige motorscooter die te koop staat bij autobedrijf Vocking in Nieuwegein. Tijdens de bezichtiging stapt hij op en rijdt ermee weg.

Het gebeurt op woensdag 24 mei. De eigenaar van het autobedrijf aan de Ambachtsweg krijgt een telefoontje van een man die de motorscooter wil kopen. Ze maken een afspraak voor diezelfde avond.

Om 20.15 uur staat de man op de stoep. De garagehouder demonstreert de motorscooter en laat hem dan even stationair draaien. Tot zijn grote verbazing stapt de man op de scooter. Hij geeft gas, gaat bijna onderuit en rijdt weg.


PIAGGIO

Het gaat om een Piaggio 400 LT MP3 Sport. LT betekent Large Track, dat staat voor een bepaalde minimumafstand tussen de voorwielen. Daardoor is deze motorscooter voor de wet een auto en kan erop gereden worden met een autorijbewijs.

De motorscooter heeft kenteken 35-HTK-7, is helemaal zwart met een grijze lengtebaan, ook de tienspaakswielen zijn zwart. Ten tijde van de diefstal stond de kilometerstand op 43449.


SIGNALEMENT

Verdachte
- blanke huidskleur
- 70 - 75 jaar
- 1.70m
- tenger postuur
- dun, grijzend haar, kalend
- erg ingevallen kaak
- bril, dun montuur
- sprak Nederlands met een licht Utrechts accent
- zwarte, stoffen motorjas

Denkt u aan de hand van het signalement te weten om wie het gaat? Of heeft u de motorscooter ergens gezien na 24 mei? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 28 juni 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld