RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Dure champagne gestolen bij inbraak

1/8
UTRECHT - Op vrijdagochtend 26 mei komt een bewoner van de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht tot de vervelende ontdekking dat er 's nachts is ingebroken. De deur naar de kelder is geforceerd. Er blijken twee exclusieve flessen champagne en veel contant geld te zijn gestolen.

De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen donderdagavond 25 mei 22.30 uur 4.30 uur op 26 mei. De bewoners hebben die nacht thuis geslapen, maar hun slaapkamer is aan de achterkant van het huis, vandaar dat ze niets gehoord hebben.


RAVAGE

De kelder is toegankelijk via een deur vanaf de straatkant. De inbrekers hebben met een decoupeerzaag een paneel uit de deur gezaagd. In de kelder hebben ze alles overhoop gehaald op zoek naar waardevolle spullen.


CHAMPAGNE

Er ontbreken twee exclusieve flessen champagne van 2000 tot 3000 euro per stuk. Het zijn zogenoemde magnumflessen; een Cuvée Dom Pérignon, rosé uit 1982 en een Cristal, Louis Roederer uit 2002. Beide flessen zijn verpakt in een houten kist.
Het kan zijn dat de flessen te koop zijn aangeboden. De politie hoopt dat dat iemand is opgevallen.

Naast de flessen champagne hebben de inbrekers ook een aantal koffieblikken van het merk Illy meegenomen, met daarin een aanzienlijk bedrag aan contant geld.

De gestolen spullen zijn waarschijnlijk meegenomen in een kussentas en in
een vierkante, gevlochten wijnmand.


GETUIGEN

De politie wil graag spreken met mensen die in de nacht van 25 op 26 mei iets verdachts hebben gezien aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Het is een gebied waar ook 's nachts best wel wat mensen voorbijkomen fietsen of lopen. De inbrekers zijn daar toch wel even bezig geweest


TIPS

De dader of daders van deze inbraak beschikken sinds 25 mei over een heel groot geldbedrag. Wellicht valt het u op dat mensen ineens opvallend grote uitgaven doen, terwijl ze dat daarvoor niet deden en daar ook niet de middelen voor hadden. Kunt u helpen deze inbraak op te lossen? Alle informatie is welkom. Bel met tips de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 5 juli 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld