RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Overvaller verliest bivakmuts

1/2
UTRECHT - Een vrouw van 87 woont in een appartement aan de Neckardreef in Utrecht. Zondagavond 11 juni hoort ze rond 22.30 uur de bel van de voordeur. Ze doet open omdat ze denkt dat het iemand van de thuiszorg is. Wat daarna precies gebeurd, is niet helemaal duidelijk doordat het slachtoffer bij de woningoveral ernstig gewond raakt en geestelijk verward is.


NOODKNOP

Vermoedelijk drongen ťťn of twee overvallers de woning binnen. Daarbij wordt de bewoonster geduwd, komt ten val en kan niet meer overeind komen. De overvallers doorzoeken vliegensvlug de woning en gaan er met een beperkt geldbedrag vandoor. Het slachtoffer drukt een alarmknop in waarna de buurvrouw meteen komt kijken. Zij vindt het slachtoffer op de grond. De vrouw is gelukkig aanspreekbaar, vertelt wat er is gebeurd en de woningovervaller of de woningovervallers blijken al te zijn verdwenen.


GEWOND

De vrouw raakte flink gewond. In het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken heup had en een gebroken pols.


BIVAKMUTS

Later werd een bivakmuts gevonden. Het gaat om een zwarte muts met een opvallend motief, dat vaak wordt gebruikt door Mexicaanse showworstelaars. De politie komt graag in contact met mensen die kunnen vertellen waar deze bivakmuts is gekocht.

TIPS?
Heeft u die zondagavond tussen 22.00 uur en 23.00 uur iets opvallends gezien op of in de buurt van de Neckardreef dat te maken zou kunnen hebben met deze woningoverval? Wie weet wie er mogelijk bij deze zeer ernstige woningoverval is of zijn betrokken? En van wie is de bivakmuts? Geef uw informatie door via ťťn van de tipnummers 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uitzending 12 juli 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld