RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Getuigen beschieting Jaïr Wessels gezocht

1/2
BREUKELEN - Update 13 oktober 2017: In Nederland en Spanje zijn 2 Nederlanders aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.
Vrijdag 7 juli rond 15.00 uur zit de 30-jarige JaÔr Wessels uit Amsterdam in zijn auto op het parkeerterrein van station Breukelen. Ineens opent een schutter het vuur op hem. Er is paniek, meerdere omstanders zijn getuige van de aanslag maar weten niet of de dader misschien zo maar om zich heen schiet. In de chaos weet de schutter te ontkomen.


ZWARTE SEAT LEON

Hij stapt in een zwarte Seat Leon, kenteken 83-RRG-3 en rijdt, mogelijk geholpen door een handlanger, ongehinderd weg van het station. Een half uur later wordt de Seat ontdekt aan de Slotlaan in Loenersloot. Vermoedelijk zijn de daders overgestapt in een andere wagen. Uiteraard wil de politie iedereen spreken die bij het station Breukelen, op de route naar Loenersloot of aan de Slotlaan mogelijk iets van de aanslag, de schutter of de Seat Leon heeft gezien.


GESTOLEN

Al snel blijkt dat de Seat al woensdag 21 juni, de start van de zomer, aan het eind van de middag is meegenomen vanaf de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht. Vraag is natuurlijk ook wie daar iets van heeft gezien of weet waar de auto tussen de diefstal en aanslag is geweest.


GETUIGEN

Inmiddels heeft zich een aantal getuigen gemeld. De politie zoekt nog 3 specifieke getuigen; een man en een stelletje:

Man:
-zakelijk uitziende blanke man
-een jaar of 30
-kort blond haar
-stond te wachten
-had een soort aktetas

Stelletje:
-tegen de 30 jaar
-vrouw met blond haar
-reden in kleine rode auto; Toyota Aygo of Peugeot 208


GEREANIMEERD

JaÔr Wessels wordt nog op de parkeerplaats gereanimeerd. Maar de 30-jarige Amsterdammer, een bekende van de politie, overlijdt later afgelopen vrijdag in het ziekenhuis.

TIPS?
De politie roept getuigen op hun informatie en/of beeldmateriaal te delen. Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Geef dit dan door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad via 0800-7000.

Uitzending 12 juli 2017

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld