RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewelddadige bedrijfsoverval in IJsselstein

1/6
IJSSELSTEIN - De eigenaren van een vleesverwerkingsbedrijf in IJsselstein hebben hun bedrijf moeten sluiten nadat ze slachtoffer waren geworden van een gewelddadige overval, waarbij ze zijn bedreigd en vastgebonden. Het bedrijf werd in brand gestoken.

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei 2017 zijn de man en de vrouw uit Gouda aan het werk in hun bedrijf op industrieterrein "Over Oudland" in IJsselstein, in de omgeving beter bekend als industriegebied "Lage Dijk". Rond 03.00 uur komen twee gewapende mannen binnen die hen bedreigen, vastbinden en mishandelen. De mannen willen geld.

BRAND
Het kantoor wordt overhoop gehaald en er wordt brand gesticht in de ruimte ernaast. De overvallers laten de twee slachtoffers vastgebonden achter. Die zijn doodsbang omdat ze rook ruiken en niet weg kunnen. Na drie kwartier weten ze zich te bevrijden en slaan alarm.

MOTIEF
Naar aanleiding van de media-aandacht kwam er een tip binnen van iemand die zegt dat de overval is gepleegd om de eigenaren zakelijk te raken. Het ging niet om geld. De brandstichting was ook niet bedoeld om sporen te wissen, maar om het bedrijf een slag toe te brengen. De politie komt graag in contact met mensen die dit verhaal herkennen of concrete informatie hebben over de overvallers of de eventuele opdrachtgevers.

BEWAKINGSCAMERA'S
De daders, waarvan één vermoedelijk blank is, hebben de bewakingscamera's weggedraaid. Gelukkig staan ze wel op beeld van naastgelegen bedrijven. Daarop is hun aankomst te zien.

Verdachte 1:
- 1.75 - 1.80m
- donkergrijze/zwarte jas, capuchon
- zwarte broek, mogelijk van leer
- zwarte, strakke handschoenen
- bivakmuts
- harde stem

Verdachte 2:
- normaal postuur
- langer dan verdachte 1
- blauwe jas, capuchon
- bruine broek
- bivakmuts
- opvallende witte/geelachtige stoffen handschoenen

De daders zijn met één van de bussen van de slachtoffers weggereden. Die bus is diezelfde woensdag al teruggevonden. Het gaat om een witte Renault Master. Hij was achtergelaten in de berm van de N207 bij Bergambacht in de richting van Gouda. Als de daders direct daar naartoe zijn gereden, dan moeten ze rond 04.00 uur die ochtend zijn aangekomen. Mogelijk zijn ze vanuit de Renault overgestapt in een ander voertuig. De bus is overigens inmiddels weer terug bij de leasemaatschappij.

KETTING
Naast contant geld, hebben de overvallers ook de trouwketting van de vrouw meegenomen. Het is een ketting met twee muntjes en een hangertje met in het midden een afbeelding van Ganesha, de Hindoestaanse god met het olifantenhoofd. Deze schakelketting was speciaal voor hun huwelijk gemaakt en dus uniek. Ze droeg de ketting al 21 jaar en is van grote emotionele waarde.

TIPS?
Weet u waar de ketting nu is of wie de twee overvallers zijn? Of wie er reden had om deze mensen zo te raken? Twijfel dan niet en bel het tipnummer: 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Voor een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek kunt u bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Uitzending 8 november 2017 & 17 januari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


 | Foto: Politie Midden-Nederland

 | Foto: Politie Midden-Nederland

 | Foto: Politie Midden-Nederland

 | Foto: Politie Midden-Nederland


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld