RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

1/4
LEIDSCHE RIJN - Een 89-jarige dame uit Utrecht is het slachtoffer geworden van een heel brutale babbeltruc. Een man achtervolgt haar vanaf een winkelcentrum tot in haar woning en weet dan de pinpas te stelen en de code te achterhalen.

Dinsdagmiddag 7 november doet de vrouw boodschappen bij Lidl in winkelcentrum Parkwijk. Op weg naar huis spreekt een man haar aan. Hij is in het gezelschap van een jong meisje. De man zegt dat hij bij de Lidl werkt en beweert dat de dame vergeten is iets af te rekenen. Maar de vrouw, die een vaste klant is van de winkel, herkent hem niet en weigert met hem mee te lopen en vervolgt haar weg.


VOORDEUR

Maar de man en het meisje volgen de dame tot aan haar voordeur. Wanneer ze deze open doet, lopen de twee de woning in. De man zet de hoogbejaarde vrouw verbaal zodanig onder druk, dat ze uiteindelijk toch haar pinpas pakt. Ze moet 'm in een apparaat stoppen en haar code intoetsen. Ongemerkt steelt de man haar pinpas en dan verlaten de man en het meisje de woning.


PINNEN

Nog voordat de vrouw beseft dat haar pinpas is verdwenen, wordt er 1250 euro mee gepind bij de Rabobank in winkelcentrum Vleuterweide.


SIGNALEMENT MAN

- blank of licht getinte huidskleur
- vermoedelijk in de twintig
- gezet postuur
- lichte baardgroei
- zwarte baseballcap
- zwarte jas met opvallende opdruk over de gehele rug
- zwarte broek en zwarte schoenen


MEISJE

- blank of licht getinte huidskleur
- 12 - 13 jaar
- Ongeveer 1.50 meter
- donkerblond haar

De twee spraken in een buitenlandse taal met elkaar.

Herkent u de man of heeft u iets verdachts gezien in de middag van 7 november? Op de parkeerplaats aan de Verlengde Houtrakgracht in Leidsche Rijn werd de vrouw voor het eerst aangesproken. Heeft u een tip? Bel dan 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Uitzending 3 januari 2018

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld