RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zakkenrolster pint met gestolen pas

1/2
NIEUWEGEIN - Als een 69-jarige vrouw afrekent bij De Tuinen in Nieuwegein, staan er drie vrouwen wel heel dichtbij haar. Even later blijkt dat haar pinpas is gestolen. De vrouw die vervolgens met de gestolen pas pint, lijkt sprekend op één van die drie vrouwen.


TRUC

De drie vrouwen passen een klassieke truc toe; eerst kijken ze de pincode af en vervolgens stelen ze de pas. Het gebeurt op 14 september in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein.
Als het slachtoffer beseft dat haar pinpas is gestolen, loopt ze meteen naar de bank op de pas te blokkeren. Maar dan is er al ruim 300 euro mee gepind.


SIGNALEMENT

De vrouw die staat te pinnen is hoogstwaarschijnlijk één van de drie vrouwen die de code afkeken, toen het slachtoffer afrekende bij De Tuinen.
Haar signalement:
- blanke huidskleur
- normaal postuur
- lang, donker haar, opgestoken
- zwarte leren jas
- donkere sjaal, waarmee ze haar mond en neus afdekte


TATOEAGE

Een opvallend detail van deze verdachte is dat ze een tatoeage heeft op de binnenkant van haar rechterpols. Het zou een naam kunnen zijn.
Wie is deze pinnende vrouw? Help de politie haar te vinden en bel met uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 10 januari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld