RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Overvallen op cafetaria's in Nieuwegein en Lopik

1/3
NIEUWEGEIN - UPDATE 26 MAART 2018: De politie heeft een 17-jarige jongen uit de omgeving van Nieuwegein aangehouden als verdachte van deze overvallen. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

Op vrijdagavond 15 september 2017 worden in Nieuwegein en Lopik vlak na elkaar twee cafetaria's overvallen. Waarschijnlijk zijn de overvallen door dezelfde daders gepleegd.


OVERVAL 1

De eerste overval vindt om 21.40 uur plaats. Twee overvallers rennen cafetaria Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein binnen. Op dat moment zitten een vader en zoon te eten. De overvallers hebben een vuurwapen en een stroomstootwapen en bedreigen daarmee de gasten en de medewerker achter de balie. Ze gooien hem een plastic zak toe en zeggen dat hij er geld in moet doen. Daarna rennen ze weg. De vader en zijn zoon rennen achter de overvallers aan, maar de overvallers weten te ontkomen. Ze steken de Henri Dunantlaan over en gaan richting de Cornewalstraat.


VLUCHTAUTO

Op de plek waar de Cornewalstraat overgaat in de Oosterstraat staat een donkere Volkswagen Polo of Golf GTI te wachten, waarschijnlijk met een handlanger erin. De overvallers springen in de auto - met opvallende, spaakvormige velgen - en vertrekken op hoge snelheid in de richting van de Acaciastraat.


OVERVAL 2

Waarschijnlijk zijn de overvallers vanuit Nieuwegein doorgereden naar het verderop gelegen Lopik. Een rit van zo'n 25 minuten. Een half uur na de overval in Nieuwegein wordt cafetaria Star Snacks aan de Anna van Burenstraat overvallen. Deze keer gaat één man naar binnen, met een vuurwapen. De tweede man blijft buiten op wacht staan. De overvaller bedreigt de medewerker en gooit hem net als in Nieuwegein een plastic zak toe waar het geld in moet.


SIGNALEMENTEN

Beide verdachten
- 18 - 20 jaar
- lichtgetinte huidskleur
- zwarte kleding

Een van de twee heeft een slank postuur, de ander heeft een stevig postuur. De man met het stroomstootwapen draagt een zwarte trainingsbroek van het merk Hummel en zwarte voetbalschoenen. Op de trainingsbroek staat het cijfer 12. Dat zou kunnen betekenen dat het een broek is van een voetbalteam.

Herkent u de overvallers of heeft u andere informatie die kan helpen deze mannen te vinden? Bel dan één van de tiplijnen: 0800 - 6070 of 0800 - 7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Uitzending 25 oktober 2017 & 17 januari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld