RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inwoner Soest 's nachts oog in oog met inbreker

1/3
SOEST - In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december is er in de woning van een ouder echtpaar uit Soest aan de Wilhelminalaan ingebroken. De man van begin 70 heeft er flinke verwondingen aan over gehouden. De politie is op zoek naar getuigen.


GESTOMMEL

Rond 3.00 uur wordt de mannelijke bewoner wakker van gestommel op zolder. Hij loopt de trap op om poolshoogte te nemen. Dan ziet hij iemand naar beneden flitsen, en meteen daarna wordt het zwart voor zijn ogen. Zijn vrouw is wakker geworden en ziet haar man bewusteloos op de grond liggen. Ook zij ziet iemand in een flits van de trap komen die haar een duw geeft. Omdat het allemaal heel snel ging, is het niet duidelijk of er sprake is van ÚÚn of twee inbrekers. Er werd niets buitgemaakt.


VERWONDINGEN

De man ligt bewusteloos op de grond met op zijn achterhoofd een wond. Er wordt 112 gebeld. In het ziekenhuis blijkt dat hij een hersenbloeding heeft. Ook heeft hij twee gebroken ribben, letsel in zijn gezicht en op zijn rug en verwondingen aan zijn hand.


GETUIGEN

De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van de inbraak, of iets verdacht hebben gezien. Op bewakingsbeelden van een nabijgelegen bedrijf is te zien dat er tussen 02:45 uur en 03:15 uur drie mensen op de Wilheminalaan hebben gefietst. Ook met deze mensen wil de politie in contact komen.

Help de politie de inbrekers te pakken en bel met uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 24 januari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld