RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Grote ravage na plofkraak

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE - Twee mannen plegen een plofkraak bij de ING-pinautomaat in winkelcentrum Madelinushof in Wijk bij Duurstede. De daders ontsnappen op het nippertje als een agent hen ziet wegvluchten. Hij lost een waarschuwingsschot, maar desondanks weten de daders te ontkomen.

Het gebeurt in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 januari. Door de explosie wordt de gevel van de supermarkt waar de pinautomaat in zit, weggeblazen. De ruiten van een nabijgelegen woning sneuvelen door de enorme drukgolf.


SCHOT

Rond 05.30 uur komt de melding binnen. Een agent die in de buurt is, rent naar het winkelcentrum en ziet de twee verdachten vluchten op een scooter. De agent roept dat de mannen moeten stoppen. Dat doen ze niet. Dan lost de agent een waarschuwingsschot. Maar het duo gaat ervandoor in de richting van de nabijgelegen sporthal. Er is nog een helikopter ingezet, maar helaas zijn de daders niet meer gevonden.


SCOOTER

Zaterdagmiddag meldt een getuige dat hij een scooter in het water van het kasteel Duurstede aan de zijde van de Singel zag liggen. Die is toen door een takelbedrijf op het droge gebracht. Hij is voor nader onderzoek meegenomen. Of dit de scooter van de daders is, wordt onderzocht.


SIGNALEMENTEN

De daders hebben een normaal postuur en droegen die nacht donkere kleding. De dader die achterop de scooter zat, had een licht gekleurd tasje bij zich. Ze reden op een donkergekleurde scooter.


TIPS

Was u misschien getuige van de plofkraak? Heeft u gezien dat de scooter in de vroege ochtend van zaterdag 27 januari aan de zijde van de Singel in het water van het kasteel werd gedumpt? Bel met uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld
Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 31 januari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld