RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Fietser mishandeld in Bilthoven

BILTHOVEN - UPDATE 1 FEBRUARI:
Naar aanleiding van de uitzending op 31 januari heeft de verdachte zich telefonisch gemeld bij de politie. Daarnaast ontving de politie nog twee anonieme tips die naar dezelfde persoon leidden. Het gaat om een inwoner uit De Bilt en hij zal binnenkort worden gehoord over de mishandeling.

Een 75-jarige man maakt op vrijdag 7 juli een fietstochtje met zijn vrouw. Achter zijn fiets hangt een aanhangwagentje voor de hond. Op de Julianalaan in Bilthoven raakt hij in conflict met een andere fietser. Die man scheldt de bejaarde man uit en slaat hem hard in het gezicht.

Als het oudere echtpaar ter hoogte van de Julianaschool fietst, haalt een man hen in. Tijdens het inhalen geeft hij het slachtoffer een duw. In een reflex duwt hij terug, om te voorkomen dat hij valt. Daarop stopt de inhalende fietser, stapt af en scheldt de man uit. Vervolgens geeft hij hem een harde klap op zijn neus, waardoor de bril van de bejaarde man op de grond valt.


OMSTANDERS

Dan komt een omstander tussenbeide. Een andere getuige maakt dan een foto. Het slachtoffer pakt zijn telefoon om de politie te bellen. Daar wacht de agressieve man niet op en hij fietst weg in de richting van het winkelcentrum.


SIGNALEMENT

- donkere baard
- tatoeages op recher bovenarm en gehele linkerarm
- zwarte schoudertas
Hij reed op een zwarte damesfiets met een bagagerek aan de voorkant. Om het zadel zat een geelgroene hoes of plastic tas.


TIPS

Wie herkent deze agressieve man? Hij mishandelden zomer vorig jaar een oudere man op een fietspad in Bilthoven. Bel uw tips door via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uitzending 31 januari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld