RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewapende overval in huis Vleuten

VLEUTEN - UPDATE 18 juni: de politie heeft 2 minderjarige jongens uit Utrecht aangehouden als verdachten in dezeá zaak.

Een man uit Vleuten is op vrijdagavond 19 januari bedreigd in zijn eigen huis aan de Madameperenlaan met een wapen. Rond 19.00 uur uur lag hij op de bank toen hij de voordeur open hoorde gaan. Nog voordat hij naar de voordeur kon lopen werd hij in de woonkamer al bedreigd. Vier jongens waren zijn huis binnengedrongen, gewapend en al.

Terwijl ÚÚn overvaller bij de man blijft, gaan de anderen het huis door om sieraden, telefoons en andere spullen buit te maken. Niet lang daarna gaan ze ervandoor. De man kan alarm slaan en de politie is snel ter plaatse. Een getuige blijkt de nummerplaat van de vluchtauto te hebben gezien. Rond 09.30 uur wordt er een auto met vier inzittenden aangehouden op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De vier mannen, drie jongens van 15 jaar en ÚÚn van 26 jaar, hebben tot maandag 22 januari vastgezeten. Er wordt nog onderzocht of zij wel of niet bij de overval betrokken waren.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de woningoverval. Als u rond het tijdstip van de overval iets bijzonders heeft gezien op of in de omgeving van de Madameperenlaan, laat het de politue weten en bel naar de tiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem wilt blijven ben dan naar het nummer 0800-7000.

Uitzending 7 februari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld