RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verwarmingsmonteur klust bij als juwelendief

1/11
PROVINCIE UTRECHT - Een verwarmingsmonteur van een landelijk bedrijf voor CV-onderhoud verdiende een tijd lang een flinke zakcent door sieraden te stelen bij klanten en die door te verkopen aan goudopkopers. In oktober 2017 liep hij tegen de lamp.

De politie kwam de man op het spoor toen een vrouw uit Kortenhoef aangifte deed. Ze had ontdekt dat er sieraden uit haar slaapkamer waren verdwenen, nadat de verwarmingsmonteur langs was geweest. Ze vond al dat hij zich wat eigenaardig gedroeg. De vrouwgaf bij de aangifte de naam van de monteur door.

De politie startte een onderzoek en hield de 61-jarige man uit Gooise Meren aan. Hij bekende een aantal inbraken. Bij hem thuis en bij goudopkopers nam de politie een groot aantal sieraden in beslag.

Een deel van de gestolen spullen is weer terug bij de rechtmatige eigenaren, maar nog niet alle. Het gaat om een flinke hoeveelheid sieraden en andere voorwerpen.


SIERADEN

-Twee gouden trouwringen. EÚn heeft de inscriptie 'Evert' en twee data: 12-6-76 en 22-12-77, de verloof- Ún de trouwdatum dus. Een andere gouden trouwring heeft de inscriptie 'Gijs'
-Verder gaat het om vele gouden ringen, hangertjes, kettinkjes en armbanden. Ook zijn er buitenlandse bankbiljetten en een doosje met een zilveren gulden gevonden.

De diefstallen die de man heeft bekend, waren in Noord-Holland. Maar de politie sluit niet uit dat hij ook in de provincie Utrecht diefstallen heeft gepleegd tijdens zijn werkzaamheden als monteur.

Mocht u uw eigendommen op de foto's herkennen, neem dan contact op met de politie via de tiplijn: 0800 - 6070.

Uitzending 21 februari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld