RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewakingsbeeld beschieting huis Vreeswijk

1/2
NIEUWEGEIN - De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de beschieting van een huis aan de Beatrixstraat in Vreeswijk op 7 februari. Ook zijn er beelden vrijgegeven van donderdag 15 februari. Toen werden handgranaten bij de woning gelegd.


BESCHIETING

De bewoners van de Beatrixstraat in Vreeswijk schrikken in de vroege ochtend van woensdag 7 februari op van schoten. EÚn van de woningen in de straat is doorzeefd met kogels. De muren, ramen en rolluiken zitten vol kogelgaten. In de huurwoning wonen een man en vrouw met hun dochter. Zij blijven ongedeerd.


HANDGRANATEN

Twee weken later, op donderdag 15 februari, vindt de bewoner van het beschoten huis 's ochtends vroeg een handgranaat bij de voordeur. Hij belt 112, de politie komt ter plaatse en zet de straat af. De basisschool op de hoek van de straat blijft dicht. De Explosieve Opruimingsdienst neemt de granaat mee en de omgeving wordt vrijgegeven. Maar diezelfde middag vindt de bewoner nˇg een handgranaat tijdens verplaatsen van zijn auto.


GESLOTEN

De burgemeester van Nieuwegein besluit het huis per direct te sluiten in verband met de veiligheid van de bewoners en de omgeving. De politie onderzoekt de zaak en kan in dit stadium van het onderzoek nog niets zeggen over het mogelijke motief van de beschieting en handgranaten.


TIPS

De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets hebben gezien van de beschietingen en van het achterlaten van de handgranaten. Weet u meer, bel de politie op: 0800-6070. Wilt u wel informatie geven maar niet uw naam, bel dan 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.

Uitzending 21 en 28 februari 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld