RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouwen pinnen met gestolen pas

1/2
WOERDEN/UTRECHT - Een man uit Woerden is eind vorig jaar bestolen van z'n pinpas. Twee vrouwen nemen veel geld op bij een pinautomaat in Utrecht.

Het slachtoffer gaat eind november met zijn vriendin uit eten in een restaurant aan de Utrechtsestraatweg in Woerden. Na het diner rekent hij af met zijn pinpas. Waarschijnlijk wordt op dat moment zijn pincode afgekeken.


GEROLD

Als ze het restaurant uitlopen, heeft hij de pas nog. Hij gebruikt hem daarna namelijk nog een keer. Rond 22.30 uur brengt hij zijn vriendin naar het station in Woerden. Daar passeren ze een groep mensen. De groep loopt opvallend dichtbij. Dat is waarschijnlijk het moment dat de pinpas uit de portemonnee wordt gerold.


INTERNETBANKIEREN

Pas als de man thuis is, ontdekt hij dat de pinpas weg is. Als hij op zijn internetbankieren-app kijkt, ziet hij dat er 1250 euro van zijn rekening is verdwenen. Dat is gebeurd bij een pinautomaat aan de Kanaalstraat in Utrecht.


TWEE VROUWEN

Bij de pinautomaat staan om 23.10 uur twee vrouwen. Op het bewakingsbeeld is te zien dat ze hun gezicht proberen af te dekken met een sjaal, maar toch zijn ze goed te zien. Ze pinnen 1250 euro van de rekening van de man uit Woerden.

Verdachte 1 (links)
- vrouw
- blanke huidskleur
- 20 - 25 jaar
- donkere ogen
- volle lippen
- donkerblond haar
- blauwe, gebreide muts
- zwarte gewatteerde jas, merk Gucci
- grijze sjaal

Verdachte 2
- blanke huidskleur
- lang, blond haar
- lichtroze, gebreide muts
- lichtkleurige jas
- grijs/blauwe sjaal


TIPS

Weet u wie deze vrouwen zijn? Heeft u andere informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Bel dan 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uitzending 7 maart 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld