RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewapende overvallen op fastfoodrestaurants

1/5
VEENENDAAL - Er zit bijna een jaar tussen de gewapende overval op de Burger King en die op de Kentucky Fried Chicken in Veenendaal. Bij beide overvallen is dezelfde, opvallend kleine, man betrokken, iedere keer met een andere mededader.


OVERVAL BURGER KING

Op zondagavond 20 november 2016 rond 23.30 uur wordt een medewerkster van de Burger King na haar dienst hardhandig overmeesterd. Twee overvallers sleuren de vrouw aan haar haren het restaurant in. Ze dwingen in totaal zes personen onder bedreiging van een vuurwapen het kantoor in en graaien de kluis leeg.


OVERVAL KFC

Bijna een jaar later, zondagavond 15 oktober 2017, wordt de naastgelegen KFC overvallen. Weer wordt buiten een medewerker bedreigd met een vuurwapen en terug het restaurant in meegenomen. Het is dan 23.20 uur. Het personeel moet naar het kantoor en ook bij deze overval gaan de overvallers direct op hun doel af: de dagomzet in de kluis. Daarna vluchten ze op een scooter over het fietspad langs de A12.


KLEINE DADER

De politie denkt dat bij beide overvallen dezelfde opvallend kleine man is betrokken, vermoedelijk zelfs kleiner dan 1.70 meter. Hij had een buitenlands accent. Tijdens de overval in oktober 2017 op de KFC droeg hij waarschijnlijk zwarte Nike-schoenen en een donkerblauwe of zwarte jas van het merk Canada Goose. En bij de overval op de Burger King in 2016 droeg hij een donker trainingsjack, donkere broek, een zwart petje en had hij donkere gezichtsbedekking. Ook leek hij een grijze sjaal om zijn gezicht gewikkeld te hebben.


HANDLANGERS

Bij beide overvallen was ook nog een handlanger betrokken. Dat is beide keren waarschijnlijk iemand anders. De tweede dader van de overval op de Kentucky Fried Chicken bestuurde de scooter waar ze samen op reden. Hij draagt donkere kleding, een petje en is een stuk langer. De tweede dader van de overval op de Burger King droeg een donker jack met capuchon, donkere broek en had zwarte schoenen aan. Hij werd aanzienlijk langer geschat dan de kleinere dader, getuigen dachten zelfs dat hij tussen de 1.85 en 1.90 was.


WERKWIJZE

Beide keren hebben de daders de dagopbrengst meegenomen. Wat opviel is dat de daders bij beide overvallen op een vergelijkbare manier te werk gingen. Ze kwamen beide keren rond sluitingstijd door de personeelsingang bij het restaurant naar binnen en liepen meteen door naar de kluis. Daaruit is vervolgens beide keren contant geld, waaronder flink wat muntgeld, buit gemaakt. Mogelijk beschikte iemand die bij het signalement past na de overval ineens over veel muntgeld en is dat opgevallen. Daarnaast is Veenendaal een vrij kleine, hechte gemeenschap dus kan het ook zijn dat er na de overval onderling over is gesproken. Ook dat hoort de politie graag.


TIPS

Herkent u de kleine overvaller en zijn handlangers? Of heeft u andere informatie die kan helpen de daders op te sporen? Twijfel niet en bel met de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u bellen met het Team Nationale Inlichtingen, dat nummer is 079 - 345 8999.

Uitzending 21 maart 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld