RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ridouan Taghi en Saïd Razzouki gezocht voor liquidaties

1/2
UTRECHT - Er liggen twee beloningen van 25.000 euro klaar voor tips die leiden tot de aanhouding van Ridouan Taghi (40) en Sa´d Razzouki (45). Deze twee mannen staan sinds deze week op de Nationale Opsporingslijst.


LIQUIDATIES

Ze worden gezocht omdat ze als opdrachtgevers betrokken zijn geweest bij verschillende liquidaties die plaatsvonden in Utrecht en Amsterdam.


KROONGETUIGE

Het onderzoek naar de liquidatiegolf kwam in een stroomversnelling toen onlangs een kroongetuige zich meldde bij de politie. Hij heeft verklaringen afgelegd over een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht. Hij is zelf betrokken geweest bij een de zogenaamde 'vergismoord' vorig jaar aan de Faustdreef in Utrecht. Verder gaf hij de politie informatie over andere personen die betrokken zijn bij de reeks moorden, onder wie Ridouan Taghi en Sa´d Razzouki.


ANONIEME MAIL

Er is onlangs een anonieme mail verstuurd naar verschillende journalisten en websites. Er wordt door de schrijver van die mail informatie over allerlei liquidaties gegeven en daarbij wordt ook nadrukkelijk gewezen in de richting van Ridouan Taghi. De politie wil ook heel graag weten wie de mail heeft opgesteld en wie hem allemaal heeft ontvangen. Van een aantal journalisten en websites is het bekend, maar misschien zijn er nog anderen die die brief ook hebben gekregen.


RIDOUAN TAGHI

Ridouan Taghi is geboren op 20 december 1977 en is dus 40 jaar oud. De politie houdt er sterk rekening mee dat Ridouan Taghi gebruik maakt van andere identiteiten. In 2009 is Taghi uitgeschreven in Nederland en de politie weet niet waar hij sindsdien verblijft. Dat kan in het buitenland zijn, bijv Marokko. Maar de politie sluit niet uit dat hij ook nog steeds in Nederland zou kunnen zijn of weleens komt.


SAID RAZZOUKI

Sa´d Razzouki is een vriend van Ridouan Taghi. De twee kennen elkaar vanuit Utrecht waar ze allebei zijn opgegroeid hij zou nauw samenwerken met Ridouan. Hij is geboren op 1 juni 1972 en is inmiddels 45 jaar oud. Ook van hem wil de politie weten waar hij op dit moment verblijft.


TIPS

Heeft u informatie over de verblijfplaats van deze mannen? Benader ze vooral niet zelf, maar bel dan ÚÚn van de tiplijnen: 0800 - 6070 of 0800 - 7000. Voor een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen: 0479 - 345 8999.

Uitzending 28 maart 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.




Overzicht Bureau Hengeveld