RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Engelssprekende man dwingt tot pinnen

HOOGLAND - UPDATE 20 APRIL 2018:
Een internationaal vrachtwagenchauffeur zag de uitzending en herkende de man met 100% zekerheid. Hij had de man en zijn gezin gezien op de veerboot tussen Engeland en Nederland. De verdachte is een 32-jarige man uit Ierland. Hij staat gesignaleerd en de politie hoopt hem snel aan te houden.

Een man uit Hilversum wordt bij het Shell-tankstation aan de A1 bij Amersfoort aangesproken door een Engelssprekende man. Hij vertelt dat hij bestolen is en vraagt of de man hem geld wil lenen. Eenmaal bij een pinautomaat aangekomen bedreigt de man de Hilversummer en gaat er met het gepinde geld vandoor.


INBRAAK

De Engelssprekende man vertelt de Hilversummer bij het Shell-tankstation dat hij door een iinbraak in zijn auto zonder pasjes en geld zit. De Hilversummer besluit de man te helpen en rijdt met hem mee naar een pinautomaat in Hoogland.


PINNEN

Eenmaal bij de pinautomaat aangekomen slaat de sfeer om. De Engelstalige man wordt plots een stuk minder vriendelijk en bedreigt de behulpzame man uit Hilversum. Doordat de man dreigt met geweld en wapens, kan hij niet anders dan te doen wat van hem wordt gevraagd: geld pinnen.


SIGNALMENT

De dader is een opvallende verschijning.
- blanke huidskleur
- Engelssprekend, mogelijk Iers
- 40 - 45 jaar
- 1.75m
- zeer gezet postuur
- donkerblond/grijs, kort haar
- kort baardje
- geruit overhemd
- tatoeage/litteken rechter onderarm
- litteken 3cm linker kaak

Wat verder erg opvallend is aan de man, is dat hij een groot deel van zijn rechteroor mist.

Heeft u meer informatie over deze man, of bent u wellicht zelf aangesproken met dit verhaal? Twijfel niet en bel met de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 4 april 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld