RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Overvaller met takkenzaag weggejaagd door bewoonster

SOEST - UPDATE 5 APRIL: Dankzij tips van het publiek heeft de politie vanochtend een minderjarige inwoner van Soest aangehouden als verdachte in deze zaak. Hij is aangehouden en zit vast voor verhoor.

Een man met een anonymous-masker op overvalt op 8 juli 2017 een ouder stel in hun woning in Soest. De overvaller bedreigt de vrouw met een takkenzaag en eist geld. Maar de vrouw weet de indringer weg te jagen.

De man (83) en vrouw (71) hebben die dag een fietstocht gemaakt. Rond 18.30 uur gaan ze aan tafel om te eten. Omdat het warm weer is, heeft de man de tuindeuren opengezet.


VOORVERKENNING

Terwijl de nog nietsvermoedende slachtoffers aan het koken zijn, fietst een jonge man in een blauw trainingspak door de straat. Hij neemt het huis goed in zich op. Even later loopt hij nog een keer voorbij. Als hij weer komt aanlopen, trekt hij een masker voor zijn gezicht en rent hij het tuinpad op, het huis in.


TAKKENZAAG

Hij bedreigt de vrouw met een takkenzaag van ongeveer 40 centimeter lang en een groen heft. Hij eist geld, maar het slachtoffer duwt hem weg en zegt 'opgesodemieterd'. Daarop vlucht hij de woning uit. Hij rent vanaf het huis rechtsaf de Klaarwaterweg op en daarna direct weer linksaf het wandelpad in, dit pad komt uit op de Van Hamelstraat. Wat opvalt is dat hij bij het wegsprinten zijn capuchontrui en masker afdoet.


SIGNALEMENT

- man
- nie ouder dan 20 jaar
- 1.75m
- zwart haar, aan de ene kant kort geschoren, aan de andere kant netjes opzij gekamd
- sprak zachtjes, de slachtoffers dachten een licht Marokkaans of Turks accent te horen
- blauw trainingsjack
- capuchontrui
- anonymous makser

Op zijn rug leek hij een kleine rugtas met een wit logo te dragen.

Weet u wie deze jonge overvaller met het opvallende masker is? Of heeft u meer informatie over die takkenzaag? Bel met al uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000.

Uitzending 4 april 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld