RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Audi-bestuurder rijdt scooter omver

1/4
UTRECHT - In Utrecht ontsnapt een scooterrijder aan ernstig letsel. Op de JP Coenbrug komt een Audi hard op hem af. Om een aanrijding te voorkomen laat hij zich met scooter en al tegen de brugleuning aanvallen.


ACHTERVOLGING

Vrijdagavond 23 maart ziet de bestuurder van een Audi RS3 Sportback op de Laan van Nieuw Guinea dat er een politieauto achter hem staat. Daarop gaat de Audi er met hoge snelheid vandoor. De politie is benieuwd waarom de man ervandoor gaat en zet de achtervolging in. Die gaat door diverse straten van de wijk Lombok.


JP COENBRUG

De Audi komt bij de JP Coenbrug aan, waar een scooter rijdt. De bestuurder daarvan reageert vliegensvlug en stort zich op het smalle bruggetje tegen de railing aan, op die manier voorkomt hij een frontale aanrijding en ernstig letsel. De achtervolging gaat dan verder. Op de A2 raakt de politie de Audi uiteindelijk helaas kwijt. De politie zoekt de bestuurder nog steeds. Het kenteken van de Audi heeft de politie niet naar hem geleid.


SCOOTERRIJDER

De politie komt graag in contact met de scooterrijder. Vanwege de ernst van de zaak wil de politie graag een aangifte opnemen voor poging tot doodslag. De politie heeft geen mogelijkheid gehad om het kenteken van de scooter te noteren. De scooter is mogelijk een wit/oranje bezorgscooter die door Thuisbezorgd.nl veelvuldig in de stad worden ingezet. Bent u diegene die op vrijdagavond 23 maart een frontale aanrijding voorkwam door zich met scooter en al tegen de brugleuning te werpen? Of heeft u een werknemer in dienst die met dit verhaal terugkwam van een bezorging? Belt u dan met de tiplijn.

Uitzending 11 april 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld