RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouwen pinnen 2000 euro met gestolen pas

AMERSFOORT - UPDATE 1 MEI 2018: Naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie 5 tips binnen. Eén van de twee verdachten is herkend. Het gaat om een 25-jarige jarige vrouw uit Limburg. Ze zal binnenkort worden gehoord. Via haar hoopt de politie ook snel de identiteit van de tweede verdachte te achterhalen.

Een man uit Amersfoort wordt eind 2017 slachtoffer van een stel zakkenrollers. Bij het afrekenen bij Albert Heijn wordt zijn pinpas gestolen. Twee vrouwen nemen er 2000 euro mee op.

De diefstal vindt plaats bij Albert Heijn aan de Leusderweg in Amersfoort. Als de man thuiskomt ontdekt hij dat zijn pas is verdwenen en dat er al mee is gepind.


OPNAMELIMIET

Naast het pinnen wisten de daders ook de opnamelimiet van de pinpas te verhogen en automatische betalingen te laten storneren. Ze waren waarschijnljk van plan om nog grotere bedragen van de rekening te halen. Dat is niet gelukt omdat het slachtoffer de pas redelijk op tijd heeft geblokkeerd.


SIGNALEMENTEN

Op bewakingsbeelden van de Rabobank aan de Utrechtseweg is te zien dat twee vrouwen pinnen met de pas van het slachtoffer.

Verdachte 1 (links)
- blanke/lichtgetinte vrouw
- donkere wenkbrauwen
- donkere ogen
- halflange gewatteerde jas, capuchon met dikke bontrand
- donkere laarsjes met witte bontrand, lijkend op UGGS
- brede of dubbele ring aan haar linkerhand

Verdachte 2
- blank/lichtgetinte vrouw
- donkere wenkbrauwen
- jas, capuchon met dikke bontrand

Herkent u de vrouwen die 2000 euro pinnen van de rekening van een Amersfoortse man? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 25 april 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld