RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vluchtauto brandend achtergelaten in Amersfoort

1/3
AMERSFOORT - Op dinsdag 22 augustus 2017 brandt een Volkswagen Caddy uit in de fietstunnel aan de Liendertseweg in Amersfoort. Het blijkt de vluchtauto te zijn van de daders die in het Limburgse Blerick Kemal Zengin hebben doodgeschoten.


DRUGSMILIEU

Kemal Zengin, 44 jaar oud, verdiende de kost als pakketbezorger maar was ook actief binnen het drugsmilieu. Wat daarin zijn rol precies was, staat niet helemaal vast.


VOLKSWAGEN CADDY

Op basis van bewakingsbeelden is bekend dat de daders reden in een donkerblauwe, verlengde Volkswagen Caddy. Daarmee zijn ze na de moord met hoge snelheid naar Amersfoort gevlucht, waar ze de wagen bij een viaduct aan de Liendertseweg achterlieten en in brand staken.


OVERGESPOTEN

De Caddy is tussen 8 en 10 juli 2017 gestolen op een bedrijventerrein in Zoetermeer. Opmerkelijk is dat de bestelwagen toen antracietgrijs was. Ergens tussen 8 juli en 21 augustus 2017 moet de Caddy dus overgespoten zijn naar donkerblauw.


MOTIEF

Over het motief voor de moord tast de politie nog in het duister. Het zou, mede door het zware wapen dat is gebruikt, te maken kunnen hebben met Zengins contacten in de drugswereld. Maar het is zeker niet uitgesloten dat de daders uit een heel andere hoek komen. Informatie over een conflict waarbij het slachtoffer mogelijk betrokken was, is nog zeer welkom.


BELONING

De hoofdofficier van justitie in Limburg heeft samen met de familie een beloning van 40.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders. Heeft u informatie die kan helpen deze zaak op te lossen, dan kunt u bellen met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Voor een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Uitzending 25 april 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld