RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Fietsendief actief in Leersum

1/2
LEERSUM - Een avond EHBO-cursus in Leersum kost een vrouw in november haar elektrische fiets. Aan het einde van de avond blijkt de fiets voor de deur van cultureel centrum De Binder gestolen te zijn.


DIEFSTALLEN

Ze blijkt niet het enige slachtoffer. In totaal worden die avond drie fietsen gestolen. Daar blijft het niet bij. Op precies dezelfde locatie wordt twee weken later wederom een fiets gestolen. Of al deze fietsen door dezelfde dader zijn ontvreemd, is niet duidelijk.


BEELDEN

Twee van de diefstallen zijn te zien op de bewakingsbeelden. Hoewel de beelden niet van de hoogste kwaliteit zijn, hoopt de politie dat details of de houding van de man kan leiden naar de dief.


SIGNALEMENTEN

Omdat niet zeker is dat de diefstal door dezelfde dader is gepleegd, hebben we van beide diefstallen een signalement.

Bij de eerste diefstal gaat het om een man met een donkerblauwe jas met capuchon, een lichtblauwe spijkerbroek en lichtblauwe schoenen.

Bij de diefstal twee weken later ging het om iemand met een lichtkleurige jas, een petje, donkere broek en zwarte schoenen.

Wie herkent deze fietsendieven? Misschien gaat het om 2 verschillende personen, misschien was het beide keren wel dezelfde man. Belt u met de tiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Uitzending 9 mei 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld