RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man sticht brand in openbare toiletten

1/3
UTRECHT - UPDATE 11 MEI: De verdachte heeft zichzelf herkend en heeft zich gemeld bij de politie.

De brandweer in Utrecht krijgt op zaterdagavond 24 februari twee meldingen over brand in toiletten. De eerste melding komt vanuit de Jaarbeurs, drie kwartier later is het op het Centraal Station raak.


AANGESTOKEN

De branden blijken allebei aangestoken te zijn. De brandweer heeft de brand in de Jaarbeurs snel geblust, op het Centraal Station doet de sprinklerinstallatie zijn werk. Ondanks de wateroverlast kan de stationshal na een korte ontruiming weer open.


BEELDEN

Bij het bekijken van de beelden wordt al snel duidelijk wie er achter de brandstichting zit. Op de bewakingsbeelden van de stationshal komt een man in beeld die vlak voor de brand het bewuste toilet bij de perrons 20 en 21 gebruikt. Daarna loopt hij gehaast weg, kijkt nog een keer nadrukkelijk om in de richting van de toiletten en springt gehaast in een trein.


VERDACHTE

Na het plegen van de brand moet ook de dader het station verlaten. Als het station weer open wordt gesteld, zien we de man in de trein naar 't Harde stappen. Deze trein stopt tussendoor nog in Amersfoort en Harderwijk. De treinen reden die dag niet verder dan 't Harde. Mogelijk is de man daarom in 't Harde verder gereisd met de bus in de richting van Zwolle.


SIGNALEMENT

We zoeken naar een man
- blanke huidskleur
- normaal/sportief postuur
- kort blond/rossig haar
- zwarte jas, capuchon

Aangezien de brand in de Jaarbeurs drie kwartier vr de brand in de stationshal plaatsvond en de verdachte daar ook gezien is, vermoedt de politie dat hij ook die brand heeft aangestoken. In dat weekend werd in de Jaarbeurs de motorbeurs gehouden. Wellicht heeft de verdachte deze beurs bezocht.
De politie wil graag weten wie deze man is en waarom hij het nodig vond om twee toiletten in brand te steken. Weet u wie deze man is, laat het weten via de tiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Uitzending 9 mei 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld