RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Insluiping bij hoogbejaarde vrouw

1/2
BILTHOVEN - nsluiper weet binnen te sluipen in de woning van een vrouw (80) in een zorgcomplex in Bilthoven. De dader gaat er vandoor met de portemonnee en pinpas van de vrouw.

PINNEN
Omdat het slachtoffer niet dagelijks haar pinpas nodig heeft, wordt de diefstal pas ontdekt wanneer de pas al bijna een week verdwenen is. In die tijd wordt er meerdere keren met de pas gepind. Dat gebeurt in Utrecht aan de Seinedreef, bij Shoppingcenter Overvecht.

VROUW
Op beelden van de pinautomaat is te zien dat een vrouw pint met de gestolen pinpas. Ze heeft lang blond haar en een opvallend verbeten gezicht. De vrouw pint in totaal voor ruim 1300 euro van de rekening van het slachtoffer. Of de vrouw ook de insluiper is, dat wordt door de politie onderzocht.

ZORGCOMPLEX
De beelden van de vrouw zijn aan het slachtoffer laten zien. Uit onderzoek kan worden geconcludeerd dat de vrouw geen bekende is van het slachtoffer. Ook blijkt zij niet werkzaam te zijn, of zijn geweest, bij dit zorgcomplex.

SIGNALEMENT
- blanke vrouw
- lang blond haar
- opvallend verbeten mond
- zwarte zonnebril
- lichte jas met drukknopen
- witte blouse met een beigeachtige broek
- bruine laarzen

Bij de laatste keer dat ze pint heeft ze een donkere jas met grote capuchon met bontrand aan, verder een zwarte coltrui en een donkere broek.

Kent of herkent u de vrouw die met de pinpas van een hoogbejaarde vrouw meer dan 1300 euro pint van haar rekening, laat het weten via de tiplijn op 0800-6040 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending 16 mei 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie
Insluiping in verzorgingshuis


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld