RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Handgranaten op straat in Vreeswijk

1/3
NIEUWEGEIN - In de Nieuwegeinse wijk Vreeswijk zijn op 18 april twee handgranaten gevonden in de Margrietstraat. Het is de tweede keer dit jaar dat er in Nieuwegein granaten worden gevonden. In februari was het in de Beatrixstraat ook al raak.


GRANAAT

Op woensdagochtend 18 april vindt de bewoonster van een huis in de Margrietstraat een handgranaat voor haar deur. Hoewel zij eerst aan een grap denkt, wordt later alsnog de politie ingeschakeld. Het blijkt geen grap, de granaat is echt en staat op scherp. De Explosieven Opruimingsdienst komt ter plekke. Als de straat wordt onderzocht, blijkt er nog een handgranaat onder
een auto te liggen.


BEATRIXSTRAAT

In februari wordt een huis in de Beatrixstraat onder vuur genomen. Met een machinegeweer wordt er zeker vijftien keer op de woning geschoten. Twee weken later, worden er voor de deur van die woning meerdere handgranaten gevonden. De politie tast nog in het duister over het motief en doet onderzoek of deze zaken met elkaar in verband staan.


INFORMATIE

De politie is op zoek naar meer informatie over de daders en motieven in deze zaken. De politie doet daarom een oproep aan iedereen die meer informatie kan verschaffen over de identiteit van de personen die achter de beschieting zitten, of over de personen die verantwoordelijk zijn voor het achterlaten van de handgranaten.

Heeft u informatie die nuttig kan zijn voor de politie, twijfel niet en bel met de tiplijn op 0800-6070 of als u dat liever anoniem wilt doen op 0800-7000. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Uitzending 2 & 16 mei 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld