RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jonge overvallers beroven kiosk Jumbo

1/2
IJSSELSTEIN - UPDATE 17 SEPTEMBER: De identiteit van verdachte 1 is inmiddels bekend bij de politie. Het gaat om een minderjarige jongen uit IJsselstein. Verdachte 2 wordt nog gezocht.

 Verdachte 2 wordt nog gezocht. Verdachte 2 wordt nog gezocht. | Foto: Politie Midden-Nederland

Twee jongens plegen op dinsdagochtend 23 januari een overval op de kiosk van de Jumbo in winkelcentrum Clinckhoeff in IJsselstein. De daders zijn nog jong, vermoedelijk tussen de 13 en 16 jaar.

DADERS

De daders komen iets na 10.00 uur de winkel binnen. Dader 1 draagt daarbij een sjaal voor zijn gezicht en heeft een oranje met witte plastic tas bij zich. Dader 2 volgt kort daarna en draagt een wit masker. Ze hebben beiden een mes waarmee ze het personeel bedreigen.

WERKWIJZE

De daders interesseert het niet dat er tijdens de overval nog klanten in de winkel zijn. Ze komen maar voor één ding en dat is geld. Zodra de twee een aantal keer in de kassa-lade hebben gegrepen, gaan ze er vliegensvlug vandoor. De overval duurt nog geen minuut.

SIGNALEMENTEN


Verdachte 2
- 13 - 16 jaar
- lichtgetinte huidskleur
- 1.60m
- slank postuur
- wit masker met gaatjes, zoals in de film 'Friday 13th'
- donkere gewatteerde jas, horizontale banen, capuchon
- donkere broek, gekleurde verticale baan van knie tot middel
- zwarte Nike-schoenen

BEWAKINGSBEELDEN

Op beelden van beveiligingscamera's van een woning aan de Collinshof is één van de overvallers te zien voorafgaand aan de overval. Dit is verdachte 2. Hij loopt dan in dezelfde kleding als tijdens de overval, maar heeft hier geen masker op. Te zien is dat hij zwart haar heeft dat naar voren gekamd is. Na de overval komen de twee jongens weer in beeld op de Collinshof. Ze rennen dan ieder een kant op. Verdachte 2 draagt nu een shirt van FC Barcelona. Verder is te zien dat hij een opvallend loopje heeft.

Herkent u de jongens die verantwoordelijk zijn voor deze overval, belt u dan met de tiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending 29 augustus, 23 & 30 mei 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld