RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Daders van autobrand in beeld

1/6
UTRECHT - De stad Utrecht heeft sinds december 2017 te maken met een groot aantal autobranden. Vooral in de wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland zijn de nodige auto's in vlammen opgegaan. Voor het eerst geeft de politie beelden vrij waarop verdachten van ťťn van de vele branden te zien zijn.

OUD WULVENPLANTSOEN
Op 26 december, Tweede Kerstdag, ging aan het Oud Wulvenplantsoen een CitroŽn Berlingo in vlammen op. Op bewakingsbeeld is te zien dat iets na 22.30 uur een groep van vier jongens naar de bestelauto lopen. Ze proberen de auto in brand te steken, maar dat mislukt. Enkele minuten later lukt het wel, waarna de vier weer verdwijnen.

Verdachten van autobrand Oud Wulvenplantsoen


DADERS

In totaal gaat het om vier jongens. Drie van hen zijn te voet, ťťn is op de fiets. De politie is nog op zoek naar drie†van hen. Zij zijn herkenbaar† te zien op de bewakingsbeelden. De jongen op de fiets is onherkenbaar†gemaakt omdat zijn identiteit inmiddels bekend is. De mogelijkheid bestaat dat ze uit de omgeving van het Oud Wulvenplantsoen komen.

GETUIGEN
Tijdens de eerste poging om brand te stichten, stond iets verderop een blauwe Fiat Punto geparkeerd. Hierin zaten tenminste twee personen. De politie wil hen graag spreken omdat zij mogelijk belangrijke informatie hebben over de daders.
Autobrand in Detmoldstraat.


Uitzending 30 mei & 13 juni 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld