RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man ernstig mishandeld in Veenendaal

VEENENDAAL - UPDATE 12 JUNI: vanochtend heeft de politie een 21-jarige man uit Veenendaal aangehouden als verdachte van deze mishandeling. Hij is naar het politiebureau gebracht. De verdachte kon mede worden aangehouden door de ruim 30 tips die de politie kreeg naar aanleiding van de aandacht voor de zaak in Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht


 In het kader van het onderzoek naar deze zaak hoopt de politie nog steeds dat mensen die de verdachte kennen of herkennen of op een andere wijze weten om wie het gaat, zich in persoon bij de politie willen melden om een verklaring af te leggen.


Een 22-jarige man uit Veenendaal is in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus in zijn woonplaats zwaar mishandeld. Na een avond stappen raakt hij onderweg naar huis verzeild in een woordenwisseling die flink uit de hand loopt.

BEWUSTELOOS

Op de Kerkewijck, ter hoogte van de C&A, staat een groep van drie jongens. Met één van hen krijg hij ruzie. Deze jongen slaat hem zo hard in zijn gezicht dat hij bewusteloos in elkaar zakt. Vervolgens trapt de agressieve jongen nog een keer hard in zijn gezicht.


DADER

De man die de klappen uitdeelt gaat er na de mishandeling vandoor in de richting van de Korenbeurs. De twee jongens met wie de dader stond te praten toen het slachtoffer kwam aanlopen, zeggen de dader niet te kennen.


VERWONDINGEN

Uiteindelijk wordt het slachtoffer door vrienden thuisgebracht. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt hij flinke verwondingen te hebben. Naast een schedelbasisfractuur wordt ook een gebroken oogkas, gebroken neus en een zware hersenschudding vastgesteld. Daarnaast heeft hij hersenbeschadiging opgelopen, waardoor zijn geur- en smaakvermogen is verdwenen.

OPROEP

De politie is uiteraard op zoek naar de dader van deze mishandeling. Ook wil de politie graag in contact komen met twee fietsende meisjes waar de dader na de mishandeling naar zwaait. Dit gebeurt op de hoek van de Korenbeurs en de Kerkewijck. Mogelijk kennen zij de dader.
SIGNALEMENT DADER
- blanke huidskleur
- kort, donker haar
- normaal postuur
- donkere jas
- lichte broek


Weet u wie deze man is, of ben jij één van die fietsende meisjes waar de dader naar zwaaide? Bel dan met de tiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending 2 & 30 mei 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld