RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewakingsbeelden van Veenendaalse caféschutter

1/5
VEENENDAAL - De eigenaar van café Het Dak van de Markt ziet op een ochtend in mei kogelgaten in z'n voorgevel. Op bewakingsbeeld is de dader te zien. Die vuurde 's nachts een salvo af met een automatisch wapen.

De beschieting gebeurde in de nacht van maandag 30 op dinsdag 1 mei. Op het bewakingsbeeld is te zien dat rond 02.30 uur een man naar het café rent. Het café is op dat moment dicht.

Man beschiet café Het dak van de markt.


AUTOMATISCH WAPEN

Met een automatisch wapen schiet hij meerdere keren op de gevel van het café. Daarna zet hij het op een lopen in de richting van de Achterkerkstraat. Na het terugkijken van de beelden, blijkt er een week eerder ook al een poging te zijn gedaan om het café onder vuur te nemen.

Mislukte poging om café te beschieten


AMATEURISTISCH

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 april, is hoogstwaarschijnlijk dezelfde man onderweg naar het café. Hij wordt vergezeld door een andere man. De twee kijken nerveus om zich heen. Dan haalt de schutter het wapen uit zijn tas en maakt hij aanstalten om het café te beschieten. Maar hij heeft blijkbaar geen of nauwelijks ervaring met een dergelijk wapen want hij schiet meerdere keren in de grond in plaats van op het café. Hij schrikt en gaat ervandoor, waarbij hij zichzelf nog bijna in zijn voet schiet. Omdat er geen schade aan het café is, is de beschieting toen niet opgevallen.

MOTIEF

De politie is na de tweede beschieting een uitgebreid onderzoek gestart naar het motief van de beschietingen en wie hier achter zitten. Omdat het voor de politie en de café-eigenaar nog compleet onduidelijk is wat het motief is, vragen we u om hulp bij het zoeken naar de daders.

 Wie herkent de schutter? Wie herkent de schutter? | Foto: Politie Midden-Nederland

SIGNALEMENT

De schutter draagt beide keren donkere kleding en een capuchon over zijn hoofd. Hij draagt donkere schoenen met een reflecterend stukje en een tas over zijn linkerschouder.

TIPS?

Heeft u informatie die inzicht kan geven in het motief van de daders, of de politie kan leiden naar de identiteit van de mannen? Geef dit dan door en help deze levensgevaarlijke activiteiten te stoppen. Bel met de tiplijn; 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 6 juni 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld