RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Betrapte winkeldief rent de Gamma uit

DE MEERN - UPDATE 27 JUNI: Meerdere kijkers belden tips door over deze verdachte. Daarbij is ook zijn naam genoemd. De politie hoopt de man snel aan te houden.

Een man probeert een aantal dure Philipslampen te stelen bij de Gamma in De Meern. Maar zijn plan mislukt als het alarm afgaat wanneer hij de beveiligingslabels van de verpakking af probeert te halen. Hij rent de winkel uit, springt over het toegangspoortje en laat zijn buit achter.

Deze poging tot diefstal vond plaats op woensdagmiddag 28 maart. De man loopt de winkel binnen en kiest zorgvuldig zijn buit. Hij heeft zijn oog laten vallen op 9 Philips Hue lampen met een totale waarde van 380 euro.

TAS

Hij de lampen in de sporttas die hij bij zich heeft. Dat is een rood/wit/blauwe tas van het merk Ralph Boyer. Hij probeert de beveiligingstags van de verpakkingen los te maken, maar dan gaat het alarm af.

VLUCHT

Een medewerker komt op het alarm af en vraagt hem mee te lopen naar de informatiebalie. Hij pakt de man bij zijn arm om te voorkomen dat hij ervandoor gaat. Maar dan laat hij zijn tas vallen en rukt zich los. Hij trekt een sprintje en springt atletisch over het poortje. Buiten pakt hij snel zijn fiets en vlucht.

SIGNALEMENT

- blanke huidskleur
- 1.85m
- 35 - 45 jaar
- donker haar, kalend
- donkergrijze jas
- zwarte regenbroek, met reflecterende strepen bij de enkels
- legergroene schoenen
- volgens een medewerker  van de Gamma mist de man enkele tanden links en rechts naast zijn voortanden.


FIETS

Hij reed op een damesfiets met dubbele stang. Het frame van de fiets is wit, maar de rest is zwart. Voorop de fiets zit een transportrek. Het feit dat de man op de fiets was, kan betekenen dat hij in De Meern of omgeving woont.

TIPS

Denkt u te weten wie we hier zoeken? Twijfel dan niet en geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 6 juni 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar MinisterieReageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld