RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouw (80) slachtoffer van babbeltruc

1/2
SOESTERBERG - Een 80-jarige vrouw wordt op donderdagochtend 29 maart bestolen van haar pinpas in haar eigen woning. Diezelfde dag nog pint een jonge vrouw ruim 3000 euro van haar bankrekening.


BABBELTRUC

De vrouw is die ochtend net terug van het boodschappen doen. Als ze haar flat binnenstapt, verschijnt er een man die beweert bij de supermarkt te werken. Hij zegt dat er door een fout één van haar boodschapen niet is afgerekend. Ze moet het bedrag van 3 euro met haar pinpas betalen. Hij laat haar de pas invoeren in een mobiel pinkastje en vervolgens kijkt hij de pincode af.
Daarna weet hij ongemerkt de pinpas uit de portemonnee van de bewoonster te stelen. Voordat hij de woning verlaat waarschuwt hij haar nog dat ze voorzichtig moet zijn met haar portemonnee.


PINNEN

Diezelfde dag wordt er in Soesterberg en in Utrecht gepind. Bij de ABN-AMRO aan de Neude in Utrecht gebeurt dat door een vrouw. Uit onderzoek weet de politie dat deze vrouw een week ervoor ook al pinde met de gestolen pinpas van een andere inwoner van Soest.


Vrouw pint met gestolen pinpas.


SIGNALEMENT

Verdachte 1, de vrouw bij de pinautomaat
- lichtgetinte huidskleur
- 20 - 25 jaar
- 1.65m
- gezet postuur
- grijze wollen muts
- donkerblauwe jas
- grijze sjaal, sterren
- lichte trui/blouse, glitteropdruk
- lichtblauwe spijkerbroek, scheuren

Verdachte 2, de man van de babbeltruc
- lichtgetinte huidskleur
- 1.65m
- 20 -25 jaar
- rond gezicht
- kort, zwart haar
- korte, zwarte baard
- donkere jas
Hij sprak netjes Nederlands tegen de bewoonster. Toen hij aan het telefoneren was, sprak hij in een onbekende buitenlandse taal.


TIPS

Heeft u tips die kunnen helpen dit dieven-duo te vinden: bel dan de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 20 juni 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld