RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Botsing fietser en scooter in Nieuwegein

1/2
NIEUWEGEIN - Op woensdagochtend 20 juni kwamen in Nieuwegein een 66-jarige en een 63-jarige man met elkaar in botsing. De één op de fiets, de ander op de scooter. De klap was zó hard dat beiden bewusteloos raakten.

HEEMSTEEDSEKANAALDIJK

Dat gebeurde op het fietspad aan de Heemsteedsekanaaldijk, vlakbij de Nieuwe Heemstederbrug. De 66-jarige man komt rond 8.15 uur aanfietsen uit de richting Nieuwegein richting Houten. Als hij de kronkel in het fietspad door is komt in tegengestelde richting, op de Heemsteedsekanaaldijk, een man van 63 op de scooter aanrijden.

BEWUSTELOOS

Een paar seconden later komen beide mannen hier in een bocht met elkaar in botsing. Beide mannen vallen en raken buiten bewustzijn. Enkele passanten, die geen getuige van de aanrijding zelf zijn, maar wel de klap hebben gehoord, verlenen direct eerste hulp. 112 wordt gebeld en agenten zijn binnen enkele minuten ter plaatse. Beide slachtoffers zijn dan weer bij bewustzijn en worden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De fietser mag na onderzoek en behandeling het ziekenhuis weer uit, maar de scooteraar niet. Hij is zó gewond, dat hij in het ziekenhuis wordt opgenomen.

GETUIGEN

De politie is op zoek naar getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren.
Kunt u de politie helpen om duidelijk te krijgen wat er nou precies is gebeurd? Bel dan met de tiplijn: 0800-6070 of bel meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 27 juni 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld