RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Getuigen gezocht in zaak fatale flatbrand

1/2
UTRECHT - Donderdagavond 21 juni slaan de vlammen uit een flatwoning aan de Marshallaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De bewoonster blijkt overleden en een agent raakt zwaargewond.

Meteen na de melding gaan brandweer en politie ter plaatse. Daar zien ze dat de vlammen uit één van de woningen op de eerste verdieping slaan. Omstanders zijn dan al bezig om bewoners van andere appartementen uit hun woning te halen. Agenten gaan dan ook de flat evacueren. Eén van de agenten wordt ingesloten door de hitte en rook. Hij kan alleen nog ontsnappen door een ruit in te slaan en zich zo'n 4 meter te laten vallen. Hij breekt daarbij beide hielbenen.

BEWOONSTER

De brandweer blust de brand en treft dan de 70-jarige bewoonster dood aan. Even later meldt een man zich bij het politiebureau en hij wordt aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de vrouw en de brand.

GETUIGEN

De politie komt graag in contact met getuigen die net voor de brand en direct na het ontstaan van de brand in of in de omgeving van het portiek van de flat geweest zijn, dus nog voordat de hulpdiensten arriveerden. De politie wil graag weten wie daar zijn gezien.

TIPS

Bent u één van de getuigen die de politie zoekt en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Heeft u informatie die van belang kan zijn, maar durft u niet uw naam te noemen: bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 11 juli 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld