RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

80-jarige vrouw oog in oog met inbrekers

1/2
OUDEWATER - Bij een 80-jarige alleenstaande vrouw wordt 's nachts ingebroken. Ze hoort geluiden, gaat kijken en ziet 3 inbrekers. De schrik slaat haar om het hart.

ZOLDER

De vrouw woont aan de Schoutdreef in Oudewater. In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 juli wordt ze rond 03.00 uur wakker van gestommel op zolder. Ze stapt uit bed en gaat naar de hal van haar woning. Daar ziet ze tot haar schrik een onbekende man staan. Ze blijft heel koel en vraagt wat hij in haar huis doet, en vraagt hem om te vertrekken.

HARTPATIENT

Hij probeert zich eruit te kletsen door te zeggen dat hij van de politie is en bezig is met een onderzoek, maar daar gelooft de vrouw helemaal niets van. Dan komen er ineens twee mannen de zoldertrap aflopen. Daardoor slaat de schrik haar letterlijk om het hart. Ze is hartpatiŽnt en vraagt of ze buiten even frisse lucht mag halen, maar daar gaan de mannen niet mee akkoord. Ze moet met ťťn van de mannen mee naar de woonkamer. En terwijl die man bij haar blijft, doorzoeken de andere twee de hele woning. Ze zijn snel klaar en†gaan†er dan alledrie vandoor met een flink aantal sieraden van de vrouw.

Signalement verdachte (die zei dat hij van de politie was)
- lichtgetinte huidskleur
- 27 - 30 jaar
- 1.90m
- slank postuur
- smal, ongeschoren gezicht
- sprak Nederlands met een Marokkaans/Noord-Afrikaans accent.

De andere mannen hadden donkere kleding en waren vrij groot.


GETUIGEN

De politie hoort graag van mensen die in de avond voor de inbraak, dus op woensdagavond 11 juli of in de nacht van de inbraak iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van de Schoutdreef.

TIPS

Was u getuige, denkt u iets gezien te hebben dat ermee te maken heeft? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 en blijft u liever anoniem: bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

fragment uitzending


Uitzending 18 juli 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld