RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

NIEUWEGEIN - UPDATE 11 DECEMBER: De politie heeft twee verdachten aan kunnen houden in deze zaak. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nieuwegein en een 18-jarige jongen uit IJsselstein.

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar†scooter. Snel maakt ze een paar foto's van 'm.

Donderdag 31 mei staat het meisje bij haar geparkeerde scooter te wachten op de hoek van de Goudpluviersingel en de Fuutstraat in Nieuwegein. Ze heeft afgesproken met een bekende. Die is er nog niet en daarom belt ze even. Het is dan 13.50 uur.

DUIKEENDTUNNEL

Als ze aan het bellen is ziet ze dat een jongen vanuit de Duikeendtunnel haar kant op komt lopen. De jongen loopt langs haar heen de Goudpluiviersingel op en ze besteedt verder geen aandacht aan hem. Maar dan wordt ze van achteren stevig bij haar sjaal beetgepakt. De jongen die haar net was gepasseerd staat voor haar. Hij bedreigt haar met een mes, knijpt haar keel dicht en eist de sleutels van de scooter. Die geeft ze, waarna de jongen er met haar scooter vandoor gaat.

FOTO

Het meisje reageert meteen en maakt enkele foto's van de vluchtende straatrover. Jammer genoeg komt zijn gezicht niet in beeld.

Het is goed mogelijk dat hij uit de omgeving komt, omdat hij te voet was.

SCOOTER

De scooter†is een mat grijze Piaggio Zip C25 van het bouwjaar 2017, origineel kenteken DJH69R, maar mogelijk nu met een valse plaat. Wat aan de scooter opvalt is dat hij een hoog getint windscherm heeft en dat het scherm links schaafschade heeft, de linker spiegel zit los, aan beide zijden zijn de kappen onder het zadel beschadigd. Links voor zit schade op de kuip en op het stuur is aan de linkerkant een plastic rondje van de omhuizing ingedrukt.

TIPS

Wie was getuige van de diefstal van de scooter op de hoek van de Goudpluviersingel en de Fuutstraat in Nieuwegein? Het was donderdag 31 mei, even voor 14.00 uur. Wie weet wie deze jongen is die er met de scooter vandoor ging? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 18 juli 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld