RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jonge dader mishandelt 58-jarige man in Utrecht

1/2
UTRECHT - In Utrecht is een man van 58 zwaar mishandeld door een jongen van zo'n 14 tot 16 jaar oud. De jongen wordt gezocht.

Maandagmiddag 25 juni fietst het slachtoffer over de Adriaan van Bergenstraat in de richting van de Pionstraat. Het is dan 13.45 uur. Rechts vanuit de J.S. de Rijkstraat schiet een jongen op een fiets de Pionstraat op en snijdt daarbij de Utrechter af. De Utrechter schrikt hiervan en roept naar de jongen 'je snijdt mij, je moet uitkijken!' en rijdt verder.

WOORDENWISSELING

De jongen komt dan achter hem aan en er ontstaat al fietsend een woordenwisseling. Beiden stappen af ter hoogte van de Zuilenveldlaan. De jongen valt de Utrechter aan en slaat hem in het gezicht, waardoor hij in elkaar zakt. Terwijl het slachtoffer al versuft op de grond ligt, krijgt hij nog meerdere vuistslagen in het gezicht.

RIJ-INSTRUCTEUR

Een passerende rij-instructeur ziet het gebeuren in z'n spiegel en parkeert direct zijn auto. Als hij aan komt lopen, springt de jongen op zijn fiets, gaat er in de richting van de Prinses Irenelaan vandoor en slaat linksaf de Doctor Max Euwestraat in. De rij-instructeur bekommert zich dan om het slachtoffer.

ZIEKENHUIS

Het slachtoffer ziet dat de man onder het bloed zit. Hij heeft een snee boven zijn wenkbrauw en een bloedneus. Met een ambulance wordt hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt een MRI-scan van zijn gezicht gemaakt. Hij blijkt een gebroken jukbeen, een gebroken neus en een gebroken kaak te hebben opgelopen. Hij wordt de volgende dag met spoed geopereerd.

SIGNALEMENT

- licht getinte jongen
- 14-16 jaar
- slank postuur
- 1.70 m
- rond gezicht
- donker haar
- donkerblauw T-shirt
- donker vest met rits
- donkere spijkerbroek
- bruin petje met ruitjesmotief
- reed op een zwarte opoefiets

GETUIGEN

Van het slachtoffer en de rij-instructeur weet de politie dat meer mensen de mishandeling hebben gezien. De politie hoopt dat zij contact willen opnemen.

TIPS

Was u getuige van de mishandeling die maandagmiddag op de Pionstraat ter hoogte van de Zuilenveldlaan? Laat het dan weten. Bel het opsporingstipnummer 0800-6070 of bel meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

fragment uitzending


Uitzending 25 juli 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld