RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Straatrover dwingt Utrechters geld te pinnen

1/2
UTRECHT - In tien dagen tijd zijn drie mensen 's nachts bedreigd met een wapen en gedwongen om geld te pinnen. Het pinnen gebeurde steeds op de Utrechtse Kanaalstraat.

KANAALSTRAAT

De eerste keer was in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 juli. Rond 02.30 uur fietst een Utrechter van 18 op de Leidseweg richting de Muntkade. Ter hoogte van de Koningsbergerstraat springt een man achterop zijn fiets en eist geld. Het slachtoffer weigert in eerste instantie waarop de man hem bedreigt. Ze rijden via de J.P. Coenbrug en de J.P. Coenstraat naar de Kanaalstraat, waar het slachtoffer onder bedreiging geld moet pinnen bij de Rabobank. Vervolgens zijn ze samen teruggereden tot de J.P. Coenbrug. Daarna liep de man weg richting Molenpark.

PINNEN

Diezelfde nacht gebeurde het nog een keer rond 03.00 uur bij een Utrechter van 20 op de Leidseweg. Ook hij werd bedreigd door de man. Hij dwong het slachtoffer ook geld voor hem te pinnen bij dezelfde bank aan de Kanaalstraat.

KANAALWEG

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli was het voor de derde keer raak rond 02.50 op de Kanaalweg. Een 23-jarige man fietst over de Kanaalweg in de richting van de Muntbrug. Hij ziet midden op de weg een man staan die zijn stuur vastpakt waardoor hij moet stoppen. De man vraagt om geld en dwingt hem te gaan pinnen bij dezelfde bank op de Kanaalstraat. Als blijkt dat het slachtoffer geen geld heeft, gaat de man er met een ander eigendom van hem vandoor.

Het signalement van de straatrover:
- blanke man
- 30/35 jaar
- 1.90 lang
- mager postuur
- kortgeschoren haar
- onverzorgd uiterlijk

TIPS

Heeft u een idee om wie het hier gaat? Geef dat dan zo snel mogelijk door. Dat kan via het opsporingstipnummer 0800-6070. Was u getuige van één van de straatroven, laat ook dan van u horen. Anoniem bellen mag ook: 0800-7000.

fragment uitzending


Uitzending 1 augustus 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld