RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kluizen gevonden in het water in Nieuwegein

1/2
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein zijn zes kluizen uit het water gevist. Twee van de kluizen blijken afkomstig van woninginbraken in Haarlem.

APPARTEMENTENCOMPLEX

De eerste inbraak was zondag 2 juli 2017. Bewoners van†een appartementencomplex ontdekken bij thuiskomst dat er is ingebroken. Ze zien dat de koffiemachine en de kluis weg zijn, maar ze zien geen sporen van braak.


BEWAKINGSBEELD

Op bewakingsbeelden zien we twee vrouwen aan komen lopen. Het is dan rond 16.40 uur. Als ze bij de ingang van het appartementencomplex zijn proberen ze de deur open te krijgen. Op de ťťn of andere manier lukt dat, vermoedelijk met flipperen. Dan lopen ze naar binnen en bedekken hun gezicht.

KLUIS EN KOFFIEAPPARAAT

Na een half uur komen ze weer in beeld. Beiden hebben een zwaar voorwerp in hun handen. De ťťn de kluis en de ander de koffiemachine. Ze hebben een beetje moeite met de zware voorwerpen.


TWEEDE INBRAAK

Een maand later, rond 24 augustus,†wordt er opnieuw ingebroken in†het appartementencomplex, maar dan in een ander appartement. De bewoners zijn op vakantie en de oppas ziet dat de kluis weg is. Ook bij deze inbraak waren geen inbraaksporen te zien.

OPGEVIST

De twee kluizen zijn eind 2017†in Nieuwegein gevonden. Uit de Koninginnensluis in Nieuwegein worden dan zes kluizen opgevist. Waaronder de twee uit Haarlem. Het gaat om het stuk water langs de Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein. (Het gedeelte tussen de Plettenburgsebrug en de bushalte Raalterveste) Het is dus zeer goed mogelijk dat de inbrekende vrouwen uit Nieuwegein of omgeving komen, vandaar dat wij deze zaak ook in Bureau Hengeveld brengen.

TIPS

Weet u wie deze twee zijn of heeft u andere informatie, neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

fragment uitzending


Uitzending 1 augustus†2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar MinisterieReageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld