RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJverige fietsendief in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - UPDATE: Een surveillerende motoragent betrapte de fietsendief op heterdaad en zette de achtervolging in. Daarbij belandde de verdachte in de sloot. De agent viste de man uit de sloot en heeft hem aangehouden. Na onderzoek blijkt het te gaan om dezelfde man die al eerder 8 fietsen stal uit de stalling van het ziekenhuis.

Uit de fietsenstalling van het Sint Antoniusziekenhuis aan de Koekoekslaan in Nieuwegein, zijn de afgelopen maanden zeker acht fietsen gestolen. De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de diefstallen.

BEWAKINGSBEELD

Op de beelden van de bewakingscamera's in de stalling is te zien dat de man met een eigen fiets binnenkomt. Die fiets zet hij goed op slot. Vervolgens kijkt hij rustig rond op zoek naar een geschikte Gazelle-fiets en daar fiets hij even later op z'n gemakje mee weg. In de avond komt hij terug om zijn eigen fiets op te halen.

GAZELLE

De dief is steeds dezelfde man en hij komt steeds terug naar dezelfde stalling op zoek naar Gazelle-fietsen. De politie vermoedt dat hij beschikt over één of meerdere lopers, waarmee hij alleen de sloten van bepaalde Gazelle-fietsen kan openen. Ook heeft hij speciale sleutels bij zich om zadels lager te zetten want hij is niet zo heel lang.

OVERZICHT DIEFSTALLEN

Er zijn bewakingsbeelden van acht diefstallen.
22 maart: grijze herenfiets.
17 april: grijs/zwarte damesfiets
23 april: grijze herenfiets
20 mei: zilverkleurige damesfiets
1 juli: grijze damesfiets
4 juli: donkergrijze damesfiets
31 juli: grijze herenfiets en een grijs/zwarte damesfiets

TIPS

Herkent u de fietsendief die zeker acht fietsen heeft gestolen uit de stalling van het Sint Antoniusziekenhuis of weet u waar de gestolen fietsen nu zijn, bel dan met de politie via de tiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld