RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bejaarde vrouw uit Zeist slachtoffer laffe babbeltruc

1/2
ZEIST - Een 80-jarige vrouw uit Zeist is op zondagmiddag 10 december thuis bestolen van haar bankpas. De vrouw ziet rond 17.00 uur iemand voor haar huis aan de Burgemeester Patijnlaan staan. Het is dan al donker buiten en de bewoonster herkent de persoon niet, maar denkt dat haar nichtje op bezoek komt en doet open. Dan blijkt een onbekend, jong stel voor de deur te staan.

KERSTPAKKET

De twee zeggen dat ze een kerstpakket hebben voor de zoon van de bewoonster en daarvoor moeten ze haar personalia controleren. Op deze manier weet het stel zich naar binnen te kletsen. De jonge vrouw zegt dat het slachtoffer haar pincode moet intoetsen zodat ze het kerstpakket in ontvangst kan nemen. Terwijl de oudere vrouw dit doet, loopt de man door het huis.

PINNEN MET GESTOLEN PAS

Als het stel weg is, wordt de bejaarde vrouw achterdochtig. Ze belt haar zoon en die vermoedt meteen dat zijn moeder is bestolen. Via internetbankieren kan hij zien dat er in korte tijd drie keer is gepind met haar pasje voor in totaal ruim 800 euro. De eerste keer is gepind aan de Panweg in Zeist, het slachtoffer woont om de hoek. Daarna wordt twee keer gepind in een winkel aan de Damstraat in Utrecht. Later op de avond is geprobeerd om op de Heuvelring in Tilburg te pinnen. Dat mislukt omdat de pas is geblokkeerd.

SIGNALEMENT

Er zijn foto's van de vrouw als ze in Zeist staat te pinnen. Haar signalement komt overeen met die van de vrouw die in de woning is geweest.

Verdachte 1:
-Lichtgetinte vrouw
-ongeveer 20 jaar
-normaal postuur
-1.70/1.80m
-donkere jas, broek, schoenen
-lichte muts met bolletje
-lichte sjaal met donkere dwarsbanen

Verdachte2:
-lichtgetinte man
-ongeveer 20 jaar
-1.70/1.80m
-donkere kleding
-bril

TIPS

Herkent u de twee verdachten van een laffe babbeltruc in Zeist. Van de vrouw zijn beelden van het pinnen. Ze doet haar best om haar gezicht te bedekken, maar mogelijk herkent u haar in combinatie met het signalement. Weet u meer bel dan met de politie via de tiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Fragment uitzending


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld